ACT BG website

Banner
Bulgarian (Български)English (United Kingdom)
E-mail Print PDF
There are no translations available.

В патентна война между Apple и HTC тайванският производител на смартфони и таблети отвръща на удара. В САЩ HTC осъди Apple заради използването на HTC-патенти. Освен iPhone на Apple също и iPad, iPod-плейърите и Mac-OS—компютрите са застрашени от забрана за продажба.
HTC подаде жалба срещу Apple в окръжния съд на Делауеър. HTC обвини Apple, че е използвала неправомерно HTC-патенти. Освен това HTC е поискала разследване на Apple в Интернационалната търговска комисия ( ITC) в САЩ.
Apple е обвинена, че е използвала неправомерно HTC-патенти с номера 7.417.944, 7.672.219 и 7.765.414. Патентите описват употребата на WLAN и синтеза на мобилна техника с функциите на PDA в смартфон. Патентите са използвани неправомерно в много от продуктите на Apple.  Към тях спадат iOS-смартфоните iPhone, iOS-таблетът iPad, музикалните плейъри от серията iPod, както и компютрите с Mac OS. С жалбите HTC иска да издейства забрана за продажба на продуктите на Apple в САЩ.
„Предприемаме тези мерки срещу Apple, за да предпазим интелектуалната си собственост, бизнес-партньорите си и преди всичко клиентите си“, каза Грейс Лей от HTC. Това е третият случай в ITC, в който обвиняват Apple, че е злоупотребявала с интелектуална собственост.
Източник: mytech.bg

Poll

The reason I wan't server?