ACT BG website

Banner
Bulgarian (Български)English (United Kingdom)

Новини

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Компанията за информационна и интернет сигурност Trend Micro пусна специален инструмент, чрез който мобилните и десктоп потребителите, които ползват Google Chrome, могат да проверят, дали даден сайт е уязвим на Heartbleed бъга.

Heartbleed Detector, както е и името на инструмента може вече да бъде свален от потребителите на Android от официалния магазин за мобилни приложения Goole Play или от Chrome Web Store за потребителите на браузъра на Google.

С помощта на мобилното приложение, потребителите му ще могат да проверят, дали версията на OpenSSL в използваната от тях версия на Android е уязвима на бъга. Освен това потребителите ще могат да видят, дали някоя от библиотеките, които се ползват от инсталираните на устройствата им приложения не е уязвима на Heartbleed, а също така ще могат да разберат комуникират ли си някои от приложенията на устройствата им с уязвими сървъри.

Ако след сканирането за уязвими приложения бъде засечено такова, то на потребителят ще му се предложи деинсталиране на приложението, поясняват от компанията.

"Не препоръчваме на потребителите веднага да деинсталират засеченото приложение, но това е нещо, над което всеки трябва да се замисли, особено, ако се отнася за приложение, което обработва данни, които не трябва да стават достояние на външна страна, като например приложения за мобилно банкиране", пишат на сайта на компанията.

Ако пък не смятате да се възползвате от мобилното приложение и нямате инсталиран браузър Chrome, то тогава може да се възползвате от специален за целта сайт, на който може да разберете, дали дадена страница е уязвима или не.

Heartbleed е уязвимост, която бе открита в началото на този месец, притесненията около която продължават да нарастват с всеки изминал ден. Става дума за бъг в OpenSSL, открития стандарт за защита на комуникацията между сървър-клиент. Компрометирането на уязвимостта може да доведе до разкриване на съхраняваните данни на сървъра, защитени от протокола, като освен самите данни може да се случи и разкриване на тайните ключове, с които сървъра защитава данните.

Методи Дамянов, kaldata.com

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Глобалният производител на персонални компютри Lenovo стартира пътуващото шоу Lenovo DO Tour в Източна Европа, което ще премине през девет държави. През периода 25 август 2011 г. до 16 октомври 2011 г. уникален камион на Lenovo ще посети Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Сърбия, Румъния, България, Гърция и Турция. По време на турнето Lenovo ще представи последните продукти и технологии на компанията, ще се срещне отблизо с потребителите и ще влезе в пряк контакт с тях. Камионът ще бъде в София на 26 септември.
“Турнето DO Tour е част от стратегията на Lenovo да се фокусира върху онези хора, които ние наричаме „DОers”. Ние не просто произвеждаме настолни и преносими компютри, а искаме да помогнем на нашите клиенти – без значение дали те са млади предприемачи, хора на изкуството, бизнесмени или студенти – да бъдат по-добри в ежедневната си работа и да сбъдват мечтите си, като използват изключителните инструменти, които Lenovo предлага,” казва Емес Биро, маркетинг мениджър на Lenovo за Източна Европа и Турция. “Искаме да дадем възможност на нашите потребители да докоснат и да почувстват най-новите ни продукти и технологии - лаптопи, компютърни конфигурации, а също и нашите нови таблети, които в момента пускаме на европейския пазар.”
В рамките на 37 промоционални дни и на 17 различни локации, представянето на продуктите и технологиите на Lenovo на ще бъде на разположение на десетки хиляди посетители, в това число стотици бизнес партньори и журналисти. Публиката на всяка от локациите ще може да се запознае с най-новите продукти, да получи консултация и съвет и да се възползва от специални оферти в рамките на промоцията. Посетителите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на местни „DОers” във всяка от страните – музиканти, изпълнители и т.н., да играят на ексклузивни игри, представящи портфолиото на Lenovo, и да спечелят много подаръци.
Едновременно с пътуването на шоуто, Lenovo DO Tour може да бъде проследено и онлайн. На адрес www.lenovodotour.com посетителите могат не само да видят най-новата информация за камиона на DO Tour, но също и да участват в онлайн конкурса за потребители, които отговарят на профила „DОer”. Участниците в състезанието могат да се присъединят към деветте предизвикателства по теми като „Околна среда”, „Достъп до технологии”, „Забавление”, „Изкуство и дизайн”, „Представяне и бързина”, „Реклама” и други. По един лаптоп Lenovo за всяко едно от 9-те предизвикателства и едноседмично пътуване до Пекин, Китай са наградите, които очакват победителите в конкурса.

Източник: mytech.bg

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Производителят на гейминг-периферия Razer представи първите гейминг-слушалки с микрофон, които поддържат 7.1-канален звук. Razer Tiamat предоставят силно предимство на геймърите, които вече могат да определят напълно точно позицията на противника си по време на игра. Моделът е наличен и във вариант с 2.2-канален звук с подсилен бас.
„Razer Tiamat са най-доброто постижение на инженерите ни в аудио-сегмента до този момент. Това е първият модел с 10 високоговорителя, създаден, за да предостави най-силния, ясен и точен звук, който да се превърне в предимство за геймърите,“ каза Робърт „Razerguy“ Краков, Президент на Razer. „Ако не вярвате в силата на многоканалния звук при слушалките, просто опитайте да изненадате в гръб противника си – много по-лесно ще ви бъде, ако можете да чуете всяка негова стъпка.“
Razer Tiamat има две версии: съраунд-модела Razer Tiamat 7.1 и стерео-модела с подсилен бас Razer Tiamat 2.2.
Razer Tiamat 7.1 използва 10-те си високоговорителя, по 5 във всяка слушалка, за да ви даде максимално реалистичен звук и триизмерно аудио. Десетте високоговорителя формират седемте звукови канала и субуфер: 2 централни говорителя, по един за ляв и десен канал, съраунд-канали за ляво и дясно, задни съраунд-канали за ляво и дясно, както и два говорителя за субуфер. Всички те работят заедно, за да формират реалистична звукова среда.
Razer Tiamat 7.1 дава възможност за максимално лесно персонализиране на звука с удобен контролер. С него можете да нагласите индивидуално силата на звука за всеки канал, както и силата на баса. С едно натискане на бутон можете да преминете от 7.1-канален звук към стерео или външни колонки, които сте свързали с устройството.
Razer Tiamat 2.2 имат общо 4 високоговорителя, 2 от които са предназначени спеицално за басовете. Така динамичните игри с експлозии и взривове звучат много по-впечатляващо.
И двата модела Razer Tiamat имат кожени уплътнения, които са особено гъвкави, така че да осигурят пълен комфорт. За комуникация с отбора си геймърите могат да разчитат на насоченият микрофон с технология за елиминиране на външните шумове.
Източник: mytech.bg
 

E-mail Print PDF
There are no translations available.

В патентна война между Apple и HTC тайванският производител на смартфони и таблети отвръща на удара. В САЩ HTC осъди Apple заради използването на HTC-патенти. Освен iPhone на Apple също и iPad, iPod-плейърите и Mac-OS—компютрите са застрашени от забрана за продажба.
HTC подаде жалба срещу Apple в окръжния съд на Делауеър. HTC обвини Apple, че е използвала неправомерно HTC-патенти. Освен това HTC е поискала разследване на Apple в Интернационалната търговска комисия ( ITC) в САЩ.
Apple е обвинена, че е използвала неправомерно HTC-патенти с номера 7.417.944, 7.672.219 и 7.765.414. Патентите описват употребата на WLAN и синтеза на мобилна техника с функциите на PDA в смартфон. Патентите са използвани неправомерно в много от продуктите на Apple.  Към тях спадат iOS-смартфоните iPhone, iOS-таблетът iPad, музикалните плейъри от серията iPod, както и компютрите с Mac OS. С жалбите HTC иска да издейства забрана за продажба на продуктите на Apple в САЩ.
„Предприемаме тези мерки срещу Apple, за да предпазим интелектуалната си собственост, бизнес-партньорите си и преди всичко клиентите си“, каза Грейс Лей от HTC. Това е третият случай в ITC, в който обвиняват Apple, че е злоупотребявала с интелектуална собственост.
Източник: mytech.bg

Poll

The reason I wan't server?